Adopteer een olijfboom in Griekenland

Een olijfolieboom adopteren is een van de krachtigste manieren waarop je kunt helpen bij het verzorgen van de olijfboom en verantwoordelijk kunt zijn voor de groei ervan. Door een olijfboom te adopteren help je ons om traditionele en duurzame productiemethoden te behouden.

Adoptie gids…

  • Adopteer en olijfboom, door een bestelling te plaatsen op de bestelpagina.
  • We nemen contact met je op, zodat we uw boom een naam kunnen geven en de adoptie papieren in orde kunnen maken.
  • Daarna ontvang je het certificaat en een foto van je boom met naamplaatje.
  • Het gehele jaar door ontvang je updates en na de oogst 3 liter olijfolie.
  • Bezoek je boom tijdens je verblijf!

Aan wie geef jij een olijfboom?

Ben je op zoek naar een origineel, leuk en groen cadeau? Voor een geboorte, verjaardag, huwelijk, jubileum, herinnering, je geliefde of gewoon voor jezelf?

Adopteer dan een van onze olijfbomen of laat een nieuw olijfboompje aanplanten en geef een stukje natuur terug aan de natuur.

Naast de heerlijke olijfolie die je ontvangt wordt een olijfboom vaak geadopteerd omwille van zijn symboliek. Zo staat hij symbool voor vriendschap en verbondenheid, liefde en trouw, kracht, vrede, nieuw leven, overwinning en hoop. 

De adoptie van een olijfboom in de Peloponnese is een kans om een olijfboom ‘parenting’ ​​rol te vervullen en je helpt de lokale boeren.

 Hieronder vind je enkele ideeën.

Wat kost het?

1. Een olijfboom adopteren inclusief 3 liter olijfolie kost € 75,00 per jaar.

2. Een olijfboom adopteren inclusief 1 liter olijfolie kost € 25.00 per jaar.

3. Olijfboom adopteren zonder olijfolie kost € 15,00 per jaar.

Wat krijg je ervoor terug?

* Een Bag in Box met 3 ltr. extra virgin olijfolie waarin ook de olijven van ” jouw” olijfboom verwerkt zijn. Alleen bij optie 1 en 2.

* Een adoptie certificaat met je naam of de naam van degene aan wie je het cadeau geeft.

* Een foto van “jouw” olijfboom die wordt voorzien van een naambordje (niet bij optie 5) met je naam/ tekst/ spreuk.

Wat doen we met het geld?

Wij promoten de Griekse Extra Virgin Olijfolie. We betalen de boer meer geld (fair trade) dan hij aan de molen zal krijgen. Daarvoor zal de boer naar onze wensen de olijven kweken. En dat is een speciale methode om de beste olijfolie te verkrijgen maar daar tegenover minder hoeveelheid te verkrijgen. Dus kwaliteit over kwantiteit. Jij werkt daaraan aktief mee! Lees meer over onze kweek methode.

Wat proberen we hier te doen?

Zakelijk CONCEPT: Adopteer een Griekse olijfboom

De webbezoeker krijgt de mogelijkheid om gedurende 1 jaar een olijfboom in Zuid-Griekenland te adopteren.
Voor een jaarlijkse vergoeding + verzendkosten ontvangt de klant premium extra vierge olijfolie die afkomstig is van het oogsten van die specifieke boom. Koel!
De mogelijkheid om extra vierge olijfolie en producten te kopen zonder een boom te hoeven adopteren zou beschikbaar zijn.

Op het eerste gezicht is er misschien iets geks aan het adopteren van een olijfboom, maar dit idee heeft ernstige gevolgen voor de echte wereld. Het biedt kleinschalige boeren toegang tot internationale markten!

Met deze prachtige nieuwe trend om van boer tot bord te dineren in opkomst en consumenten die het belang van duurzame, fair-trade landbouw benadrukken, raakt dit adoptieprogramma de juiste snaar.

Helaas zijn jongvolwassenen met de huidige economische crisis hopeloos werkloos. Deze toekomstige onderneming zal helpen banen te scheppen op alle niveaus… plukken, persen en verpakken… en verzenden! En natuurlijk willen we een authentieke, extra vierge olijfolie maken die uiteindelijk afkomstig zal zijn van “junior”, uw geadopteerde boom… van uw boom, tot uw tafel!

Griekenland staat op een kruispunt. De economische crisis is nauwelijks voorbij. Het land en zijn burgers hebben het internationaal zwaar te verduren en wat is een betere tijd om de wereld eraan te herinneren dat Griekenland mooi, uitzonderlijk, veerkrachtig en hardwerkend is. Nobelprijsdichter Elytis had ooit gezegd: “Als je Griekenland deconstrueert, zul je aan het eind zien dat je een olijfboom, een wijngaard en een boot overhoudt. Wat betekent dat je het kunt herbouwen.” Dus laten we het doen, één olijfboom tegelijk!

Kies je olijfboom in Griekenland...


Waarom zou ik een olijfboom adopteren?

liefdes Boom

Liefde heeft een goede bodem nodig om te groeien. Jullie liefde is al diep geworteld, net als onze oude olijfbomen. 

huwelijks boom

Laat het bruidspaar hun liefde bezegelen door het planten van een huwelijksboom. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar.

Houten bruiloft boom

Geef een olijfboom cadeau voor vrienden of familie die 5 jaar getrouwd zijn.

baby boom

Laat een olijfboompje aanplanten en verwelkom de pasgeboren baby met een eigen geboorteboom. Beiden zullen zich stevig gaan wortelen en uitgroeien tot volwassenheid.

wens boom

Wil je iemand laten weten dat je aan deze persoon denkt?  Bijvoorbeeld als iemand jarig is, ziek is, verhuist is, extra steun nodig heeft.  Geef een wensboompje om hem/haar te feliciteren, op te vrolijken, veel geluk of kracht toe te wensen.

Vredes boom

De olijfboom staat vaak symbool voor  vrede. Denk aan de duif met een olijftakje in zijn bek.
Misschien heb je ruzie gehad met iemand en wil je het goed maken. Geef dan deze olijfboom cadeau

goede doelen boom

Met deze boom geef je niet alleen een origineel en duurzaam cadeau, maar wij geven 10 % aan KWF 

herinneringsboom

Het is soms moeilijk om woorden te vinden.  Geef een herinneringsboom of laat een herinnerings

boom aanplanten om de herinnering aan je dier-bare levend te houden.