DE NATUURLIJKE SCHIMMELWERENDE EIGENSCHAPPEN VAN OLIJFBLAD

Natuurlijke antischimmelbehandelingen worden steeds belangrijker naarmate gisten en schimmels steeds meer resistent worden tegen conventionele antischimmelmiddelen.

De meeste antischimmel middelen remmen alleen de groei van schimmels (fungistatisch), waardoor ze kunnen muteren en resistent worden tegen geneesmiddelen.

De celstructuur van schimmels is vergelijkbaar met die van menselijke cellen en is daarom moeilijk te vernietigen zonder ook menselijke cellen te beschadigen. Synthetische antischimmelmiddelen hebben dus vaak ernstige bijwerkingen.

Interessant feit:

Schimmels weerstaan ​​medicijnen op een vergelijkbare manier als kankercellen. Sommigen kunnen het medicijn er gewoon weer uit pompen. Anderen muteren en worden immuun voor het medicijn of vermenigvuldigen zich als kankercellen om het effect van het medicijn te verdunnen.(1)

Het natuurlijke antischimmel-olijfblad daarentegen heeft het potentieel om vele soorten schimmels of hun onderverdeling te vernietigen van gisten zoals Candida Albicans.

Met betrekking tot schimmels zijn de volgende enkele van de bekende acties:

 • Interferentie met de productie van aminozuren in schimmelcellen die nodig zijn voor hun overleving.
 • Stimulatie van fagocytose (opslokken van microbiële cellen door uw immuuncellen)(2).

Uit feedback van gebruikers blijkt dat er een breed werkingsgebied is tegen candidiasis, mycotische nagels, spruw en enkele andere infecties, zoals wordt geïllustreerd door Some Case Histories.

Wat is het beste beleid tegen schimmelinfecties?
Het beste beleid tegen schimmelinfecties is preventie.

Hoewel het immuunsysteem ze kan en zal overwinnen terwijl het gezond en sterk is, kan een verzwakt immuunsysteem leiden tot een lange ongemakkelijke strijd die het leven tot een ellende maakt.

Ernstige immuunproblemen zoals AIDS kunnen ertoe leiden dat schimmelinfecties de overhand nemen in parasitaire vorm, wat kan leiden tot extreem ongemak en de dood. Schimmels reduceren dode dieren en mensen tot de elementen waaruit ze bestaan, en zijn meedogenloos tenzij ze worden tegengehouden.

De beste manieren om schimmelinfecties te voorkomen, is door gezondheid op te bouwen en uit de buurt te blijven van praktijken die u infecteren of uw immuunsysteem onderdrukken, bijvoorbeeld:

GEZONDHEIDSPLAN

 • Werk aan en behoud een gezonde levensstijl, inclusief het eten van een verscheidenheid aan gezonde, zelfbereide maaltijden, voldoende slaap, zon en lichaamsbeweging, en het vermijden van overmatig gebruik van suikerhoudende en geraffineerde voedingsmiddelen en dranken.
 • Stel waardige doelen en streef deze na in overeenstemming met uw giften en levensdoel. Maak een einde aan levensvernietigende praktijken zoals seks buiten het huwelijk, overmatig alcoholgebruik, het nemen van recreatieve drugs, slecht gezelschap houden, onethische zaken doen, bitterheid koesteren enz.
 • Vermijd antibiotica tenzij absoluut noodzakelijk. De meeste dingen kunnen worden overwonnen met een natuurlijk antischimmel, antiviraal en antibacterieel middel, zoals olijfbladextract of andere kruidenextracten.
  Bepaalde antibiotica doden darmbacteriën die concurreren met schimmels en deze onder controle houden. Als de bacteriën eenmaal verdwenen zijn, vermenigvuldigen de schimmels zich en veranderen ze van eencellige onschadelijke vormen in een parasitair netwerk van filamenten die zich in je slijmvliezen nestelen en je lichaam beginnen binnen te dringen.
  Dit is normaal gesproken het beginpunt van problemen zoals Candida-overgroei.
 • Vermijd het gebruik van steroïden, anticonceptiepillen en het gebruik van spiraaltjes, die allemaal uw lichaam uit zijn natuurlijke balans brengen en de immuniteit verlagen.
 • Eet biologisch en vers voedsel voor zover uw budget het toelaat. Als je de mogelijkheid hebt, waarom zou je dan niet je eigen biologische groenten verbouwen?

Wat is de beste manier om van schimmelinfecties af te komen?

 • Kleine infecties kunnen meestal worden aangepakt door het inwendig innemen van natuurlijk antischimmel olijfbladextract, oregano-olie of andere geschikte antimicrobiële kruidenextracten, of in crèmes en zalven in het geval van huidinfecties.
 • Als het probleem zich in de darmen of het vrouwelijke geslachtsorgaan bevindt, is een hoogwaardig probioticum belangrijk om een ​​gezond evenwicht van flora in het getroffen gebied te herstellen.
 • Bepaal indien mogelijk de oorzaak van de infectie en breng een verandering in levensstijl aan om herhaling te voorkomen.

Candida Albicans

Mogelijk de meest problematische en wijdverbreide schimmelinfectie die de westerse wereld treft, heeft de familie van Candida-gisten een hoge resistentie ontwikkeld tegen de meeste antischimmelmiddelen en wordt vaak opgelopen in ziekenhuizen terwijl patiënten andere chirurgische procedures ondergaan.

Mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, zoals mensen die een agressieve chemotherapiebehandeling ondergaan, orgaan- of beenmergtransplantaties ondergaan en immunosuppressiva krijgen of mensen met immuundeficiënties zoals aids, zijn bijzonder kwetsbaar.

Olijfbladextract kan een waardevol preventief natuurlijk antischimmelsupplement zijn dat tijdens sommige van deze behandelingen moet worden ingenomen. De meeste artsen zijn niet bekend met olijfbladextract, maar moeten toch worden geraadpleegd als u het onder deze omstandigheden wilt gebruiken.

Als er een infectie is ontstaan, is olijfbladextract een uitstekend natuurlijk antischimmelmiddel om tegen candida in te nemen.

Gebruikt in combinatie met een geschikt dieet met inbegrip van gekweekte groenten en hoogwaardige probiotica, heeft het zichzelf bewezen als een zeer succesvolle natuurlijke behandeling van Candida Albicans. Terwijl het door het lichaam gaat, valt het candida-cellen aan, waar ze zich ook in het systeem bevinden. Het kan ook afwisselend met andere natuurlijke antimicrobiële middelen worden gebruikt, zoals soms het protocol is bij de behandeling van candida.

We hebben gemerkt dat het behandelen van Candida Albicans met olijfbladextract vaak resulteert in de reactie van Herxheimer. Dit is een opflakkering van symptomen veroorzaakt door de vernietiging van een groot aantal candida-cellen, waardoor opgeslagen gifstoffen vrijkomen en ontstekingen in aangrenzende weefsels worden veroorzaakt. Dit is een goed teken dat aangeeft dat de behandeling werkt, maar als de behandeling niet prettig is, kan de dosering worden verlaagd om het proces te vertragen. Er moet veel water worden ingenomen om de gifstoffen weg te spoelen.

 

Tot slot

Het voorkomen van schimmelinfecties is gemakkelijker dan er vanaf te komen, en om er permanent van af te komen, moet worden geëlimineerd wat ze in de eerste plaats heeft veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat als je jezelf van de oorzaken ontdoet, de gezondheid en het welzijn verbeteren en het leven een nieuwe kwaliteit krijgt. Uw candida-infectie kan een van de beste dingen blijken te zijn die u ooit zijn overkomen.

 

DISCLAIMER:De informatie in dit artikel is alleen voor educatieve doeleinden, voor algemeen gezondheidsonderhoud en preventie, en is niet bedoeld om een ​​medische ziekte of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. De lezer neemt alle persoonlijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op zich voor de toepassing van de informatie in dit artikel, en wordt geadviseerd om de hulp in te roepen van een arts of gediplomeerd zorgverlener als zijn of haar symptomen of toestand aanhouden of verergeren.

Referenties:

 1. Thomas J. Walsh, MD, hoofd van de afdeling immuungecompromitteerde gastheer van het National Cancer Institute of Bethesda, Maryland. Olive Leaf Extract door Dr. Morton Walker pg. 196.
 2. Olive Leaf Extract door Dr. Morton Walker pg. 42.
error: Content is protected !!
Contact Contact