DE VOORDELEN VAN OLIJFBLAD EN OLIJFBLAD EXTRACT

GEZONDHEIDSVOORDELEN_OLIJFBLAD_NL

De voordelen van olijfblad vallen grofweg in drie categorieën, namelijk anti-microbiële (anti=tegen, microbe=micro-organisme), antioxidant en hartvoordelen .

1. Anti-microbiële voordelen van Olijfblad

Dit olijfblad voordeel heeft levens veranderende implicaties voor degenen die het leren gebruiken.

 • Olijfblad doodt of weerstaat de vermenigvuldiging van een breed scala aan virussen, bacteriën, gisten, schimmels en andere parasieten in uw systeem.
  Correct gebruikt, alleen al deze eigenschap zou het ongemak van de meeste ziekten en bezoeken aan de dokter voor de gemiddelde persoon voor de rest van hun leven kunnen elimineren. 
  De voordelen van Olijfblad verschillen van pure immuunboosters doordat immuunboosters je immuunsysteem stimuleren om ziektes te vernietigen die nog steeds je eigen energie nodig hebben.
  Olijfblad doet voornamelijk het werk voor je.
  Dit is belangrijk als je uitgeput bent en is de reden waarom de meeste mensen energie terugkrijgen als ze het innemen.
  Op deze manier geeft Olijfblad je lichaam de kans om zichzelf te herstellen.
 • Een tweede belangrijk voordeel van olijfblad is dat het ziekteverwekkers (ziekteverwekkende organismen) inactiveert zonder de “goede” darmbacteriën te schaden.
  Dit is een groot voordeel ten opzichte van de meeste antibiotica, aangezien ongeveer 70% van uw immuniteit zich in uw darmen bevindt, waarbij “goede” bacteriën een sleutelrol spelen.
  Om deze reden verdient het de voorkeur om Olijfblad te gebruiken voordat een infectie zo ver gaat dat u een antibioticum nodig heeft.
 • Ten derde omvatten de voordelen van Olijfblad dat het voor preventieve doeleinden kan worden ingenomen voordat het wordt blootgesteld aan een infectierisico. Als je het in je bloedbaan hebt, wordt een aanval onmiddellijk afgestompt of belemmerd, voordat je immuunsysteem zelfs maar de tijd heeft om te reageren. Dit weert een infectie af of geeft uw immuunsysteem de tijd om geschikte antilichamen aan te maken om het te bestrijden.

2. Antioxidant en andere voordelen van Olijfblad.

Deze voordelen van olijfblad houden verband met een lang leven, optimale gezondheid en preventie van chronische ziekten.

Het levensproces, inclusief chemische reacties die plaatsvinden in ons lichaam en externe invloeden zoals straling en vervuiling van buitenaf, resulteert in de vorming van elektrisch onstabiele moleculen in ons die vrije radicalen worden genoemd .

In hun poging om een ​​evenwicht te bereiken, bombarderen en beschadigen vrije radicalen lichaamscellen, totdat ze worden geneutraliseerd of “uitgeblust” door stoffen die antioxidanten worden genoemd, stoffen die vaak worden aangetroffen in fruit en groenten.

Antioxidanten maken zo een einde aan het destructieve leven van vrije radicalen. Door dit te doen, wordt gedacht dat ze het verouderingsproces van cellen en mensen vertragen.

Antioxidanten beschermen tegen hart- en vaatziekten, artritis en vele andere leeftijds gerelateerde aandoeningen, waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert naarmate we ouder worden.

Olijfblad bevat enkele van de sterkste natuurlijke antioxidanten die zijn ontdekt, veel sterker dan vitamine C en groene thee en het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Verbindingen in Olijfblad lijken het verloop van gebeurtenissen die leiden tot bepaalde kankervorming bij mensen te remmen.

Het mediterrane dieet (inclusief grote hoeveelheden olijfolie) staat bekend om het verlagen van de incidentie van hartaandoeningen en verschillende vormen van kanker die deze theorie zouden ondersteunen.

Enkele antioxiderende voordelen van Olijfblad:

 • Cardiovasculair
  Preventie van atherosclerose en verharding van slagaders.
  Laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat olijfblad verbindingen de oxidatie van LDL-cholesterol remmen.
  Oxidatie van LDL is een van de eerste stappen in de richting van verdikking van slagaders en vooruitgang in de richting van atherosclerose.
  De ontstekingsremmende eigenschappen van Olijfblad zouden waarschijnlijk aan dit voordeel bijdragen, en ook de aggregatie van bloedplaatjes op ontstoken arteriële wanden verminderen.
  Hoewel er nog geen studies zijn uitgevoerd om aan te tonen dat Olijfblad atherosclerose omkeert, suggereert anekdotisch bewijs van de geleidelijke verlaging van hoge bloeddruk veroorzaakt door verharde slagaders dat een verbetering mogelijk en zelfs waarschijnlijk in de loop van de tijd is.
 • Artritis
  Vermindering van arthritische pijn en zwelling.
  Olijfblad lijkt hier bij sommige mensen heel goed voor te werken, en een gewoonte om olijfbladthee te drinken, olijfolie als saladedressing te gebruiken en supplementen met Olijfblad te nemen tijdens ernstige aanvallen van artritis zou een goede langetermijnstrategie zijn om te voorkomen en tegen reuma en artrose.
  De ontstekingsremmende eigenschappen van Olijfblad kunnen in deze situaties zeer effectief zijn.
 • Bescherming tegen bestraling
  Een ander voordeel van Olijfblad betreft bestraling en bestralingstherapie.
  Dierproeven tonen aan dat Olijfblad het cel-DNA beschermt tegen schade veroorzaakt door röntgenstraling, wanneer het voor of na de behandeling wordt ingenomen.
  Dankzij de krachtige anti-oxiderende werking worden geïoniseerde deeltjes geblust en worden zo gezonde cellen beschermd.
  Dit geldt voor UV-straling van de zon en oxidatieve stress veroorzaakt door vervuiling of “passief roken”, röntgenfoto’s van een arts of tandarts en lekkage uit een kernreactor of elektriciteitscentrale.
  Dit mag natuurlijk nooit gebeuren.
 • Verlichting van jicht
  Hoewel dit niet het gevolg is van zijn anti-oxiderende activiteit, moet dit voordeel van Olijfblad worden genoemd.
  Olijfbladeren zijn een traditioneel middel tegen jicht in de mediterrane regio’s.
  Een recent onderzoek door de Universiteit van Leipzig, Duitsland, heeft wetenschappelijk gewicht gegeven aan deze traditionele volksremedie. Het enzym Xanthine Oxidase, waarvan bekend is dat het bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van jicht, werd geremd door een aantal componenten van olijfbladeren.

3. Hart voordelen van Olijfblad.

Verlaging van hoge bloeddruk.

Meerdere dier- en mens studies hebben aangetoond dat het nemen van Olijfblad de hoge bloeddruk kan verlagen.

Experimenten tonen aan dat het de kransslagaders van konijnen ontspant, waardoor de bloedcirculatie naar het hart wordt verbeterd, verschillende slagaders van dieren worden verwijd, de bloeddruk wordt verlaagd en aritmieën worden gecorrigeerd.

Anekdotisch bewijs met betrekking tot aritmieën en verbeterde bloedsomloop bij mensen is gemeld.

Olijfblad kan erg nuttig zijn voor mensen met borderline hoge bloeddruk.

Artsen raden patiënten vaak aan om een ​​mediterraan dieet te volgen, aan lichaamsbeweging te doen enz. om te voorkomen dat ze afhankelijk worden van gevaarlijke hartmedicatie.

Onder toezicht van een arts kan het soms voordelig zijn om Olijfblad met hartmedicatie te nemen om de voordelen te plukken die verband houden met het verlagen van de triglyceriden- en LDL-cholesterolwaarden, het losmaken van “kleverige bloedplaatjes”, het verlagen van hoge bloeddruk en het helpen voorkomen van atherosclerose.

4. Dieren laten profiteren van Olijfblad

De meeste van de bovengenoemde voordelen van olijfblad zijn in meer of mindere mate ook van toepassing op dieren. In feite is het meeste onderzoek op dieren gedaan om de theorie achter duizenden jaren traditioneel gebruik bij mensen te onderzoeken.

In de 19e eeuw werd geregistreerd dat het werd gebruikt voor malaria en koorts, en later voor hoge bloeddruk. De auteur heeft het gebruikt voor FAIDS (kattenaids) bij katten en heeft talloze rapporten ontvangen over het behandelen van een breed scala aan huisdieraandoeningen.

Hoewel de voordelen van Olijfblad nog vele jaren zullen worden onderzocht, kunnen de bekende voordelen ervan veilig worden gebruikt om de kwaliteit van leven van mensen van vandaag te verbeteren.

DISCLAIMER:  De informatie in dit artikel is alleen voor educatieve doeleinden, voor algemeen gezondheidsonderhoud en preventie, en is niet bedoeld om een ​​medische ziekte of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. De lezer neemt alle persoonlijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op zich voor de toepassing van de informatie in dit artikel, en wordt geadviseerd om de hulp in te roepen van een arts of gediplomeerd zorgverlener als zijn of haar symptomen of toestand aanhouden of verergeren.

error: Content is protected !!
Contact Contact