Nestor's Gardens

De mooiste regio in de Peloponnese, Messinia

De olijftuinen van Nestor liggen in het zuidwesten van Griekenland, in de Peleponnessos, provincie Messinia. De regio heeft een rijke geschiedenis en mythologie van 5000 jaar. De regio is beroemd om koning Nestor zoals genoemd door Homerus in de Oddysee en om de beroemde ‘Slag om Navarino’ die deel uitmaakte van de bevrijding van Griekenland.

Messinia staat bekend om zijn olijven en extra vierge olijfolie. Dit laatste is een belangrijk landbouwproduct van de regio sinds het Myceense tijdperk. Dit wordt bevestigd door opgravingen in het paleis van Nestor, koning van Pylos. Grieken waren een van de eerste landen die olijfbomen verbouwden in het Middellandse-Zeebekken.

navarino-bay-and-lagoon-436x245-1

Gelegen aan de Baai van Navarino 

De olijftuinen van Nestor liggen tussen Chora en Pylos, langs de zee, het mythische land van koning Nestor. We nodigen u uit om dit gebied te bezoeken voor uw vakantie en de tuinen en vele historische en mythologische sites te bezoeken.

Het unieke terroir, het microklimaat en onze landbouwmethoden, waaronder droge teelt en vroege oogst (met de hand geplukt), zijn de factoren die bijdragen aan de superieure kwaliteit van onze olijfbladeren.

Nestor's olive gardens

Nestor’s Olijfbomen

Uniek bodemprofiel leidt tot de productie van rijp, smaakvol, rijk geconcentreerd blad, geleverd door gepassioneerde ambachtelijke lokale producenten. Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan de gezondheid van de olijfbomen om het blad de beste kans te geven om gedurende het seizoen te optimaliseren en sterke, zuivere smaken te ontwikkelen. De biologische bladeren worden geproduceerd door de Koroneiki Variety, alleen inheems in Griekenland.

De rijke bodem, natuurlijke afwatering, kalme winters, zonneschijn, voldoende lucht in een vervuiling vrije omgeving. Alles wordt gedaan zoals de traditie vereist en zoals de experts van vandaag suggereren.